RobinAulin.se

Pågen Sommarkampanj 2012

En kampanj för att hitta Lingonställen (Smultronställen). Kampanjbrödet var Lingongrova därav namnet Lingonställen. Jag använde Google maps för att visa Lingonställena och man hade även möjlighet att lägga till nya Lingonställen (som bara visades om Pågen godkände dem via ett admin). Det fanns även en mobilversion som i detta fallet var huvudplattformen.

Google maps implementationen

För kartan använde jag Google maps. Man kunde se de 10 närmsta Lingonställena och flytta runt sin position på kartan. Mobilversionen frågade även om den fick använda GPS positionen så man inte behövde sätta ut sin position manuellt.

Recept

Recepten hämtas från Pågens receptsida och mellanlagras i en databas. Pågen fick själv tillgång till att uppdatera recepten för kampanjen när dom ändrade sina recept. I desktop versionen kunde man skriva ut en pdf av receptet. PDF-filen skapades via PHP med samma receptdata och bilder som är mellanlagrad i databasen.

Bil lekar

Pågen hade tagit fram några lekar man kunde göra i bilen när man var påväg till ett Lingonställe.

I mobilversionen kunde man skriva in sina namn och spela direkt i mobilen. Namnen sparades med LocalStorage så du hade kvar dem tills nästa gång du startade sidan.

I desktop versionen fick du information om hur leken gick till och möjlighet att skriva ut den från en PDF.

Se kampanjen här
Tillbaka